Transport

Het verhuizen van een piano, vleugel of concertvleugel van het ene adres naar het andere is een echt specialisme.

De verhuizing van een piano of vleugel is voor de eigenaar vaak een grote emotionele gebeurtenis.

Het transport van jouw piano of vleugel dient daarom met de grootst mogelijke zorg te geschieden en is zeker net zo belangrijk als het stemmen en het onderhoud.

Het instrument wordt met grote zorg klaar gemaakt voor transport om schade te voorkomen en wordt daarna netjes van A naar B verplaatst, zodat je direct, na afleveren, weer zorgeloos op je piano of vleugel kunt spelen.

img_0106

transport

transport

transport

Voor transport naar een etagewoning zonder inpandige liftfaciliteiten biedt een auto met een telescoopkraan uitkomst. Hiermee kunnen wij uw vleugel of piano op een etage verhuizen via een balkon of raam. Veel transporten kunnen wij op deze manier veilig en zonder schade uitvoeren. Natuurlijk kan het zijn dat de afleversituatie zodanig is dat wij niet met onze eigen kranen kunnen werken. Ook hiervoor hebben wij bijna altijd een goede oplossing. Hetzij met een hefwerktuig, een torenkraan of via een ouderwetse takelconstructie. Het is dan ook mogelijk om bijna alle transporten uit te voeren. 

transport

images-8

Zelf transporteren

Pianovervoer zou in principe door iedereen gedaan kunnen worden, maar dit raad ik ten zeerste af. Het is een specialistische taak voor vakmensen. Ga je dit zelf doen dan is de kans groot is dat de piano of vleugel tijdens transport wordt beschadigd.

In ieder geval enkele belangrijke tips, wanneer je toch besluit de piano of vleugel zelf te transporteren. 

Bescherm de vloer door dekens of handdoeken te gebruiken en plaats de piano hierop. Duw tegelijkertijd de piano en trek aan de deken en dan kan je de piano verschuiven.

Een piano tillen en daarna sjouwen raad ik niet aan vanwege het extreme gewicht van zo’n 200 kg, dus maak gebruik van een ‘hondje’ met hoge wielen om de piano te verplaatsen. Deze is ook steviger, waardoor het makkelijker is om over drempels te gaan.

Is de ruimte krap? Zet de piano dan op z’n zijkant.

images-3

images

images-9

Het beste is om te wachten met het stemmen van de piano of vleugel.

Een goede periode is 1 á 2 maanden na de verhuizing. De piano heeft dan even de tijd om te acclimatiseren in de nieuwe ruimte.