Richard van Rijswijk, pianodocent

..als jongen van 7 jaar ben ik begonnen met piano- en orgelles.

“Op dertienjarige leeftijd mocht ik voor vier jaar studeren aan De School voor Muziek en Dans. Een school te vergelijken met de bekende film/serie FAME uit die jaren.

Je kwam niet zomaar op deze school. Elk jaar moest je weer auditeren om een kans te maken om verder te studeren.

Na deze vier jaar volgde het Rotterdamse Conservatorium (tegenwoordig CODARTS), waar ik op mijn drieëntwintigste afstudeerde met als hoofdvak piano. Pianodocent klassieke muziek was Frans van Hoek, een beroemd J.S.Bach vertolker/specialist.

Als gediplomeerd pianodocent volgde ik privé pianolessen lichte muziek bij Jan Laurens Hartong en Rob van der Linden. Tijdens en na mijn studiejaren heb ik diverse masterclasses en workshops gedaan.

Inmiddels heb ik een enorm netwerk opgebouwd, zowel op muzikaal- als dansgebied, met studiegenoten, docenten en ouddocenten.”

Op mijn zestiende gaf ik pianoles aan mijn eerste volwassen leerling!

Als arrangeur en componist zijn van de hand van Richard van Rijswijk inmiddels vier bladmuziekboeken verschenen, te verkrijgen bij de bladmuziekhandel of via deze website.

Piano muziekboeken

Richard van Rijswijk heeft zich verder bekwaamd in het pianostemvak en de techniek. Hij heeft pianobegeleiding dans gedaan op de dansschool van Noes Fiolet en koren begeleid en gedirigeerd. Hij trad daarnaast veelvuldig op als viool en piano duo met Martin de Deugd, bekend van de televisie.

Als musicus heeft Richard van Rijswijk al jaren een eigen coverband COOLLIVE waarmee hij regelmatig in het land optreedt.