Reviews

Lees hoe leerlingen de pianolessen van Richard van Rijswijk ervaren

Laat de reviews je overtuigen. Neem CONTACT op en begin direct met pianoles

“Na (allebei) een aantal jaren ‘solo’ te hebben gelest, ging Richard – ‘soepel’ als altijd – graag mee in een experiment: een ‘duo-les’ waarin ik samen met een vriend ben begonnen met het ontdekken van de wondere wereld van de muziektheorie. Nootjes, toonladders, intervallen en akkoorden, etc.


Richard -‘flexibel’ als altijd – bedacht een op onze specifieke wensen toegespitst lesprogramma waarin hij – heel slim – ook het competitie-element inbouwde, en dat werkt!
We hebben nog geen toets aangeraakt, maar we zwoegen – thuis (achter de computer en met bakken ‘papieren’ huiswerk) en bij Richard (met koffie aan de keukentafel) – ‘uit het hoofd’ heel wat af. Het werkt: in korte tijd heel veel bijgeleerd!


Wie specifieke, op individuele wensen afgestemde, pianoles wil, verwijs ik dus graag naar het Toetsencentrum’!
René

‘’Ik heb al vele jaren les van Richard en ga elke keer met plezier naar de lessen toe. Ook als ik weinig ‘gestudeerd’ heb zijn het toch nuttige lessen. Richard past de les altijd aan aan wat je op dat moment nodig hebt. Dit werkt erg stimulerend.

Wanneer je tijdens de lessen overladen wilt worden door complimenten dan ben je bij Richard niet direct aan het goede adres. Hij is altijd eerlijk in zijn commentaar en mijn ervaring is dat je daar veel aan hebt.

Ook is Richard de 1e pianodocent die mij geleerd heeft goed te studeren. Daardoor leer je een stuk echt goed beheersen. Zelfs wanneer je oude stukken lang niet gespeeld hebt, blijkt dat ze er zo goed inzitten dat je ze snel weer kunt spelen. Een fijne gewaarwording is dat.

Richard is voor mij een docent die er echt toe doet.”

Marielle Hendriks
Krimpen aan den IJssel

De lessen van Richard van Rijswijk. Tsja, wat valt daar nou nog over te zeggen? Het feit dat ik, een leerlinge die zo’n 3 jaar hier les heeft gehad, mijn doel bereikt heb om aangenomen te worden aan het conservatorium.. Dat bewijst toch wel dat zijn lessen zeker niet zonder effect waren! Het was hard werken, maar een gezellig praatje kon er toch meestal wel bij. En als ik een keer iets niet goed deed of voorbereid had, kreeg ik op een serieuze maar toch grappige manier op mijn kop. Altijd lachen met deze man!

Ik kijk met een grote glimlach op mijn gezicht terug op alle fijne en leerzame lessen van Richard. Ze hebben mij gebracht tot waar ik nu ben, aan het begin van een (hopelijk succesvolle) carrière aan conservatorium Codarts. Zonder deze basis zou ik het nooit zover geschopt hebben. Ries, bedankt!

Shelby Paays
Krimpen aan den Lek

Lessen van Richard zijn altijd perfect op de persoon afgestemd. Iedereen kan bij hem pianospelen op zijn eigen niveau. Heb je een keer wat moeite met een bepaald stuk of even geen tijd gehad om te studeren, dan past Richard zijn lessen daar altijd op aan. Hij is altijd positief ingesteld, nooit ziek, en eigenlijk kom ik altijd met een goed gevoel terug van de pianoles. Er is alle ruimte om zelf wat muziek voor te stellen, en hij luistert goed naar waar je problemen op pianogebied leggen, zodat je altijd weer verder komt.

Elvira
Krimpen aan den IJssel

Twee jaar geleden wilde ik heel graag iets voor mijzelf gaan doen, en zo kwam ik bij Richard terecht om piano te gaan leren spelen. Nu zo’n twee jaar later ben ik door goede begeleiding van Richard een stuk op weg. Soms is pianospelen moeilijk, maar Richard laat me er op een andere manier naar kijken waardoor het een uitdaging kan worden. Ik heb het erg naar mijn zin, ben voorlopig nog lang niet uitgeleerd, dus hoop nog op flink wat gezellige lessen bij Richard.

Rebekka Karssies
Krimpen aan den Lek

Ik vind het wel leuk hier, alleen ik doe er niet heel veel moeite voor, ik wil het goed kunnen maar niet leren, dit gaat niet natuurlijk, dus daarom vind ik het soms iets minder. De liedjes vind ik ook wel leuk, alleen de oefeningen niet. De leraar is ook wel leuk en heeft veel geduld, en ik leer denk ik wel wat bij hem.

Sophie Boeringa
Krimpen aan den IJssel