pianostemmer

Twee keer per jaar

Twee keer per jaar de piano stemmen en onderhouden is echt nodig. Vanzelfsprekend is stemmen het belangrijkste onderhoud aan je piano of vleugel. Het is een regel dat de piano stemmen minimaal 2 x per jaar moet gebeuren. Daarnaast zijn handelingen nodig, zoals schoonmaken, bijregelen, intoneren en kleine reparaties om de piano of vleugel in goede conditie te houden, zodat het instrument niet alleen weer goed klinkt, maar tevens een groot deel van zijn waarde blijft behouden.

Luchtbevochtigers

Een luchtbevochtiger is een oplossing, maar houdt er rekening mee dat er bij het verdampen van zeer kalkrijk water een neerslag van witte stof in de ruimte neerdaalt. Het waterreservoir moet handmatig bijgevuld worden. Door het om de twee weken bijvullen in je agenda te noteren, zul je het nimmer hoeven te vergeten.

Om de piano optimaal op stemming te houden moeten extreme schommelingen in luchtvochtigheid vermeden worden.

Meer over de luchtbevochtigers

Een tweede leven 

Het vakkundig overspuiten van een piano of vleugel behoort eveneens tot de mogelijkheden en maakt jouw piano weer als nieuw.

Er wordt in diverse laksoorten gespoten speciaal ontwikkeld door BASF.Hoogglans- of zijdeglans. Spuiten is vakkundig werk en dat kan niet iedereen.Daar moet je eveneens een artiest in zijn en het vakmanschap beheersen.

Jouw piano ook overspuiten?

Jouw persoonlijke wens

De hamerkop is een belangrijk onderdeel van de klankvorming. Een harde hamerkop heeft minder veerkracht en produceert een hardere toon dan een zachtere meer verende hamerkop.

Het intoneren van de hamerkop is een vak apart. Door middel van het intoneren of bewerken van de hamerkop kan Richard van Rijswijk de structuur van het vilt in de hamerkop harder of zachter maken en zodoende de piano aanpassen aan jouw huiselijke, akoestische en persoonlijke wensen.

Meer weten over intoneren

Je piano verhuizen

Het verhuizen van een piano, vleugel of concertvleugel van het ene adres naar het andere is een echt specialisme.

De verhuizing van een piano of vleugel is voor de eigenaar vaak een grote emotionele gebeurtenis.

Het transport van jouw piano of vleugel dient daarom met de grootst mogelijke zorg te geschieden en is zeker net zo belangrijk als het stemmen en het onderhoud.

Wat doe jij?